18 дек. 2017 г., 09:46

* * * 

  Поэзия » Восточные формы
669 1 4

73

Дали на улицата в дрипи си живял

или на кралство мощно бил си крал,

в света важи всемирния закон –

вземи за тебе, колкото си дал!

 

74

Изплъзвам се от зъбите на времето

и някак още се държа за стремето,

хванал здраво поводите на живота,

презрял отдавна на съдбата бремето.

 

75

Без надежда за утре недей да оставаш;

в океан без посока не бива да плаваш!

И накрая последен, но важен съвет –

не очаквай похвали, решиш ли да даваш!

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??