27 янв. 2023 г., 21:12

1 лев за Поета 

  Поэзия
409 1 1

1 ЛЕВ ЗА ПОЕТА

 

... самораслече в гората, кацнало на трън – щурче,  
снощи – гледам във „Zaplata”, търсят опитно момче,
почвам одма! – след беседа, здравен статус, стаж, CV,
чистя, гладя, готвя, гледам, пей сърце и с'est la vie! –
щом внеса кюмюр – два тона, мъкна памперси в торби,
сетне друсам на котлона боб – и канче с малеби,

 

премета ли, прах обирам, от обора хвърлям тор,
и простирам на простира гащи, прани със „Ленор”,
всеки ден „Zaplata” ръси върху мен торба пари,
ако крадна от съня си, пиша стихчета в зори –
в тях се моля – Боже хрисим, нявга срещнеш ли поет,
моля Те, до него спри се? – дай му левче за късмет.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??