Обещавам, да съм по-щастлива
от предишната година!
Да не бъда лоша, мрачна, сива!...
Да пътуваш във чужбина!
Обещавам, да съм мирна, здрава,
дори да нося на обиди!...
А, щях за малко да забравя –
маг да съм, като Худини!
Обещавам, да съм благодатна,
с низ от Божи благини!
Да дам заплата адекватна
и да те пазя от злини!
Обещавам, да ти дам късмет
и мечтите да изпълня!...
Забавления и радости – безчет,
с обич, дните да са пълни!
Обещавам и да съм успешна –
бизнесът ти да върви!
С любов голяма, да те срещна!
А какво, на мене, обещаваш ти?
*****
Обещаваш ли, да бъдеш честен?
Към Бога – малко по-смирен?
И въпрос един, съвсем уместен –
дали на хитростите, не си фен?
Обещаваш ли, да си човечен,
към чужда болка и съдба?
Да бъдеш искрен и сърдечен?
С неправдата, да си в борба?
Обещаваш ли, добър да бъдеш?
Да не лъжеш и завиждаш?
Живота чужди, да не съдиш?
Обективно хората да виждаш?
Обещай ми, да не слагаш маска –
онази, с хитрите очи!?
И върху мене, да не драскаш?
Опитай – по-красиво разпиши!
Е, спирам да изисквам вече!...
Ако достатъчно разумен си –
на другите, ще правиш туй, човече,
което искаш и за себе си!
ЧЕСТИТА НОВА 2018 ГОДИНА, ПРИЯТЕЛИ!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ! БЪДЕТЕ ИСТИНСКИ, ОБИЧАНИ И УСПЕШНИ!
ВЯРВАЙТЕ В СЕБЕ СИ И ПРАВЕТЕ ДОБРО!
© Pepi Petrova Все права защищены