21 мая 2023 г., 22:28  

24 май 

  Поэзия » Гражданская
210 0 0

Обичаме нашата родина свята,

нека духа български да тачим,

нека помним солунските братя,

че за света и ние нещо значим!

 

О, азбуко прекрасна, чудесна,

милиони хора теб употребяват,

нека разтърся всяка душа честна -

животът не значи сал да оцеляват,

 

а и да мислят и да знаят,

българите не четат книги,

умре ли духът, идва краят,

затуй ще им кажа - "Стига!"

 

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??