18 мая 2010 г., 22:15

24 май 

  Поэзия
802 0 3

            24 май

Днес празник е - светъл и велик.
На български народ той е любим.
Със буквите на Кирил и Методий
с възторжени лица вървим.

Те - солунските двама братя.
Съзряха в тъмнината светлина.
С години буквите творяха.
Със вяра и любов за наша бъднина.

Със тях България прогледна.
Очи отвори тя за векове.
До земя днес кланят се народи
пред братята, най-верните ù синове.

И ощ гори в сърцата - тази светлина.
Тя води ни. Дава радост, свобода.
С почит, поклон, песни и цветя,
вси славяни пеят БЛАГОДАРЯ.

© Пепа Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??