27 июн. 2007 г., 23:12

*** 

  Поэзия
783 0 4

Поздравявам Биляна Русева, с която наскоро се запознах.

Очевидно е, че ти си вулкан от емоции, трудно откриваем в гъсталака на джунглата на Софийския университет. След като малко се просълзих от публикуваните две есета и доста стихотворения, които случайно открих в интернет, предлагам ти, приятел, и на любезната публика също едно (единственото) стихотворение, непреработвано откакто е написано.

Напред Биляна, напред поете!

 

***

 

Да върна времето мечтая аз.

Да мога щастието да опитам.

Не зная аз такава дума,

но трябва ли да спра да питам?

 

Защото чувствата голям ли си не питат,

а карат ме с усмивка крива да се смея,

че пусти думи тъй и не намирам,

душата лесно да излея.

 

Кога разбрах дали ти нося щастие?

Кога опора бях, поне веднъж?

Сърце ми само глухо си мълчеше

- затуй плачи сега, какво ти беше?!

 

А помниш ли, две думи казвал съм,

във първия интимен наш момент

и за нещастие, оказва се,

че утре ще ги крия само в мен.

 

Животът е за който знае да живее,

виж, пролет е - нощеска славей пя!

но чувствата не тръгват си от мене,

а тлеят бавно - чак ще изгоря.

 

Тя идва сутрин... пак ли ме наднича?

Забързвам крачка - тя веднъж не спря.

И вечер тежко ме повлича,

ще кажа: болка се нарича тя.

 

И чувам те какво ми казваше -

"Не мога лесно да се примиря,

че лесно ти е да ми кажеш:

Прекъсваме, защото вече не търпя!"

 

Малцина пускал съм от тези,

които търсят във живота ми участие.

Нескромно искам свойта теза да развия:

Щом болка има, значи имало е щастие.

 

02.05.2006 г.

 

Мисля, че мнозина са преживели това, което малцина са разбрали, а единици са написали. Поздрав за всички поети от сайта!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това ме кефи повече всеки следващ път, когато го прегледам. Само като си помисля колко изтече и мина от както го публикува, а пък от когато е написано...
    Прости ми, тази вечер съм настроена меланхолично.
  • И аз те поздравявам!
  • Поздрав!
  • Много хубяво стихотворенив,а най-много ми хареса тезата,която защитаваш
Предложения
: ??:??