Филм
Кратка премиерска реч,
от реалността далеч,
но пък затова
с хубави слова,
внушаващи ни ясно,
че всичко е прекрасно.
Футболна топка
Сферично тяло
в черно и бяло.
Час и половина
в зелена градина
е тя неуловима
за двадесет и трима.
Един я рита,
друг я мята,
трети разчита
сал' на заплата.
Фолкпевица
Жена с големи цици,
подобно любеници,
които всеки мъж
желал е неведнъж.
Стегната във таза,
както и в бедрата ,
а на тази база
дълги ù краката.
Нейните успехи
основно се дължат
на туй, че тя без дрехи
запява всеки път.
© Марин Цанков Все права защищены