28 окт. 2012 г., 20:43

* * * 

  Поэзия » Другая
522 0 0

Едно вдишване, една усмивка,

... сладък парфюм.

Чай и бисквитки, шарена покривка...

Отварям гардероба... на майка ми извехтял костюм...

 

Стари снимки в кутия на тавана...

Усмивка, сълза... усмивка, сълза...

Гледам телевизия на дивана,

слагам дърво в печката... ммм, приятна топлина...

 

Страница след страница; пожълтяла след избеляла

разгръщам в стария ми дневник,

любовни думи за него - дъх на тъга остаряла...

Паля плодова свещ в медния свещник...

 

Едно вдишване, една усмивка,

... сладък  мирис в стаята,

вземам си най-топлата завивка,

... изгасям лампата.

© Сара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??