Реших веднъж да си направя хляб
от баба знам:
вода, брашно, мая и сол
омесих го, опеках го, готово
и сетих се как
баба ми разказваше,
че ставала в зори
нощвите от вечерта покрити
наново замесвала е тя
и на сутринта
раздавала е с обич
кой там на място ял
и кат благодарял
за из път е взимал.
И аз отчупих си от моя хляб
видът му беше хубав,
но нещо в него не достигаше
и малко ми горчеше
вода, брашно, мая и сол
ах забравила съм
най- важното, любов
разбрах и вам го казвам
сега за знак
каквото правите, правете го
с любов.
© Румяна Щерева Все права защищены
Хубав беше.