Apr 7, 2020, 1:33 PM

..... 

  Poetry » Authors song
533 0 1

Реших веднъж да си направя хляб

от баба знам:

вода, брашно, мая и сол

омесих го, опеках го, готово

и сетих се как

баба ми разказваше,

че ставала в зори

нощвите от вечерта покрити

наново замесвала е тя

и на сутринта

раздавала е с обич

кой там на място ял

и кат благодарял

за из път е взимал.

И аз отчупих си от моя хляб

видът му беше хубав,

но нещо в него не достигаше

и малко ми горчеше

вода, брашно, мая и сол

ах забравила съм

най- важното, любов

разбрах и вам го казвам

сега за знак

каквото правите, правете го

с любов. 

© Румяна Щерева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??