Още си тук,
наоколо момчетата спят
и също сънуват: чайки,
море и момиче.
Ти си добрият ми дух
и ще си отидеш - утре,
когато тръбата засвири
и спре киномашината на този сън.
А другарите излизат навън -
по фланелки, за да ги стресне студът,
и посрещат твърди деня.
Вече си тръгваш? - да, съмва се.
Довиждане, мой дух, до довечера,
когато всички заспят!
© Павел Грамадов Все права защищены