15 окт. 2009 г., 10:47

5 от буква "С" 

  Поэзия » Юмористическая
410 0 7

             Съсед

 

Лош или добър комшия,

що гаси или пък пали.

Но покана за ракия

да откаже той? − Едва ли.

 

Свети Петър

 

Бюрократ с тефтер,

който се хващал

за нрава ти чер

и те запращал

в горящия ад?

Ако туй е така,

то целият свят

ще топли крака.

 

             Среден

 

Пръстът, който се избира,

щом езикът не намира

думи, за да протестира

срещу оня, що не спира

глупости да прокламира

и с добро се не разбира.

Кратко казано пледира,

че безмълвна е секира,

а и тъй се той третира.

 

            Свестен

 

Навярно бил е Ботев прав

в стиха си прочут –

и днес човек с подобен нрав

считат го за луд.

 

   Сервитьор

 

Още един чешит,

правещ ни се често

на луд или убит,

чуе ли се „ресто”.

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??