Дървена сватба
Ад на бойното поле.
В битка за позиции
е оформено меле,
с всякакви муниции.
Забрана има само,
дори да се налага,
да влиза чуждо рамо
и в боя да помага.
Диригент
Пастир със малка
овчарска палка,
предвождащ стадо
от старо и младо
към чудна ливада,
в която с наслада
расте по закон
красив унисон.
Дипломат
Този, който може,
с изискани похвати
и дедо господ тоже
во ада да запрати.
Дамаджана
Облицован стъклен съд,
както си му е редът.
А в един голям от тия
се побира и ракия,
дето може да зарадва
двеста, триста души сватба.
Студентът, що го носи
се повече не коси,
как ще трябва да изпроси
„ДА” на всичките въпроси.
Дядо Коледа
Белобрад старик,
с червендалест лик
и ален костюм,
обикаля ЦУМ.
© Марин Цанков Все права защищены