7.07.2009 г., 19:44 ч.

5 в 1 от буква "Д" 

  Поезия » Хумористична
529 0 6

Дървена сватба

 

Ад на бойното поле.

В битка за позиции

е оформено меле,

с всякакви муниции.

Забрана има само,

дори да се налага,

да влиза чуждо рамо

и в боя да помага.

 

     Диригент

 

Пастир със малка

овчарска палка,

предвождащ стадо

от старо и младо

към чудна ливада,

в която с наслада

расте по закон

красив унисон.

 

        Дипломат

 

Този, който може,

с изискани похвати

и дедо господ тоже

во ада да запрати.

 

        Дамаджана

 

Облицован стъклен съд,

както си му е редът.

А в един голям от тия

се побира и ракия,

дето може да зарадва

двеста, триста души сватба.

Студентът, що го носи

се повече не коси,

как ще трябва да изпроси

„ДА” на всичките въпроси.

 

  Дядо Коледа

 

Белобрад старик,

с червендалест лик

и ален костюм,

обикаля ЦУМ.

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И аз като Дорето Бравос!!!
  • Превет!
  • Искам за... динята, джувката, двойката...!
    Ха сега да те видя!
    Кефиш!
  • като привършат буквите, можеш да почнеш пак отначало!
    сватбата ме подсети за един виц: на какво се равнява една чирпанска сватба? - на две македонски въстания по броя на жертвите...
  • Красив унисон - много ми хареса.
    Първият път го прочетох анасон - и пак ми хареса)))
  • ей, страхотни са азбучните ти краткости.
    запазвам си Дипломат-а
Предложения
: ??:??