Изобретател
Мързел, който осъзнава,
че мотиката тежи,
та заместник й създава,
за да може да лежи.
Издържливост
Да те газят двайсет года
теб, човекът от народа
а накрая в равносметка,
вместо, вече на подметка,
да извикаш с бодър глас:
„Хей, човек съм още аз!
Инат
От народа всепризнат
изпълнител в главна роля
на единствения брат
на стоманената воля.
Избори
Започват народни,
честни и свободни,
а свършват изгодни
за хора безплодни.
Изобилие
Водата във морето,
звездите на небето,
игличките на бор,
човеците на зор,
лайната във обор,
дребният чакъл
и хора с прост акъл.
© Марин Цанков Все права защищены
Пак си готин!