3.07.2009 г., 14:08 ч.

5 в 1 от буква "И" 

  Поезия » Хумористична
427 0 9

       Изобретател

 

Мързел, който осъзнава,

че мотиката тежи,

та заместник й създава,

за да може да лежи.

 

        Издържливост

 

Да те газят двайсет года

теб, човекът от народа

а накрая в равносметка,

вместо, вече на подметка,

да извикаш с бодър глас:

„Хей, човек съм още аз!

            

              Инат

 

От народа всепризнат

изпълнител в главна роля

на единствения брат

на стоманената воля.

  

          Избори

 

Започват народни,

честни и свободни,

а свършват изгодни

за хора безплодни.

 

       Изобилие

 

Водата във морето,

звездите на небето,

игличките на бор,

човеците на зор,

лайната във обор,

дребният чакъл

и хора с прост акъл.

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??