Ловец
Законно убиващ човек -
с маскировъчен елек,
пушка, раница, патрони
и със куче, дето гони.
Понякога убива
дори и нещо диво.
Луканка
Всички силно я желаем,
но парите в джоба, знаем,
нужни са за хляб и сол,
сметки, данъци, петрол,
та с окапано сако,
пред витринното стъкло
всеки казва убеден:
„Ще си купя някой ден!”
Латиносапунка
Драматична рисунка
за двама загубени,
които са влюбени,
а любовта им сложна
е вечно невъзможна,
сополивеща народа
двеста-триста епизода.
Любопитство
Желание човек да знай,
вижда, пипа или чува
и това, което май
хич не го интересува.
Признак на култура ниска,
но да знае всеки иска,
та, макар и нетактично,
е за хората привично,
а пък туй ще да рече,
че едно сме дередже.
Лекар
Оня, който те убива
и спокойно си заспива,
след което продължава
диагнози да раздава,
щото никога не влиза
за делата си в пандиза.
© Марин Цанков Все права защищены