Муха
Насекомо нахално,
изтребвано безжално,
но много не стига,
докат’ се набута
в червената книга
и бием му шута.
Таз гадина съща
явно е значима —
даже Ной се връща,
искащ да я има.
Мутра
Човешко същество
от странно естество.
Безврато, дебело,
малко книги чело,
без трудова книжка,
със златни верижки
и анцуг с анорак
от градския битак.
Мързелуване
Състояние статично,
за което е привично
да минава в летаргично,
след усилие комично.
Мъж
Всеки, който го боли
за мадами и коли
и любимия отбор,
тича в този коридор.
А онези с китка мека
ходят в другата пътека.
Митничар
Работник граничен,
със доход страничен.
Цигарки си пафка
по нулева ставка
и влага в палати
и немски машини
„спестени заплати”
от много години.
© Марин Цанков Все права защищены
Синпатичен и комичен,
че и много енергичен-
с разни рими безпризорни,
казва истини безспорни!
!!!