16 сент. 2009 г., 23:00

50 години 

  Поэзия » Любовная
2210 0 4

Често си задаваме въпроса

дали да вярваме в любовта,

когато пред очите младостта ни тича боса

с богати дарове в ръка.

Каквото иска, тя е взела с охота,

не е оставила дори частица,

защото всичко, що е хубаво в живота, 

е за този, който може да обича.

Днес се връщам пак назад

към онази зима, толкова красива.

За мене мина сякаш само час,

а вече 50 години съм все така щастлива.

С теб споделям своя дълъг път,

за тебе всяка жертва, знам, си струва.

Още те обичам, още спираш моя дъх

с всеки поглед, с всяка твоя дума.

Готова съм да те обичам още век,

с тебе няма болка, няма самота.

За мене ти си все същият човек, 

когото срещнах преди 50 лета.

"Обичам те!" - казвам го без страх.

Тъй, както преди 50 години

на тази дата пак го казах аз

и оттогава все любов дели ни.

Макар да мина вече младостта,

за мен тя никога не е далечна.

Защото знам - в теб намерих любовта

и тя за нас ще бъде вечна!

07.12.2006 г. - Златна сватба на баба и дядо

© Зорница Събева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??