Не
Пижо
и Пенда
поставяме
по себе си днес,
а
вяра:
ще бъдем
щастливи,
здрави, честити!
Живодар Душков
-----
Апева – кратка поетическа форма, при която на първия ред е едносрична дума, на втория – дума или думи с две срички и т.н., т.е. с всеки ред броят на сричките се увеличава. Апевата е разпространена най-напред в Унгария, но неин създател е българин – Тодор Симеонов.
ЖД
© Живодар Душков Все права защищены