1 mar 2023, 19:00

*** 

  Poesía » Civil
209 0 0

Не

Пижо

и Пенда

поставяме

по себе си днес,

а

вяра:

ще бъдем

щастливи,

здрави, честити!

 

Живодар Душков

-----

Апева кратка поетическа форма, при която на първия ред е едносрична дума, на втория дума или думи с две срички и т.н., т.е. с всеки ред броят на сричките се увеличава. Апевата е разпространена най-напред в Унгария, но неин създател е българин Тодор Симеонов.

ЖД

 

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??