Залезът затихва, часовникът тиктака,
вкъщи някой пак те чака,
а прегърнати на пейка ний стоим
и промяната на облака в небето ний следим.
Всичко това е толкова чисто и невинно,
гледаме се миловидно,
смях от гъдел покрай нас ехти,
уви, ще трябва отново да се върви...
Входът тъмен и студен отново чака
твоята хубост да обгърне в мрака,
а твоите родители, заспали в ранен час,
се притесняват защо не си у вас.
Кристален блясък откривам в твоите очи,
той чист е както детските души,
прегръдка дълга, целувчица една,
уви, настава време за раздялата.
Но не тази, която е за много дни,
а тази, която е за време - две премигвания с очи
и пак след десет часа пред таз врата
с чадър и с чантичка в ръка ще тръгнем из града.© Радостин Все права защищены