9 окт. 2019 г., 21:49

Не става 

  Поэзия » Другая
343 0 4

От траки устати,

виночерпци познати.

От българи мустакати,

като магарета инати.

От славяни чепати,

до един тарикати.

От римска балтия*,

от византийска пармерѝя**,

от турска робѝя.

Държава не става!

Аспарух*** да прощава!

 

_____________________________

-* Балтия - брадва, секира.

-* Пармерион - византийски меч

-*** Аспарух - Хан Аспарух. Основател на българската държава.

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??