Дори и да няма смисъл да пиша,
под ръката ми, както смъртен издиша,
думи скверни и сълзи напират.
Защото знам, те с мъката ще си отидат.
И когато всичко тука приключи,
яхнал водното конче аз ще полетя
и на смъртта си своя ще се извиня:
"Ето кръвта ми, но аз отдавна умрях."
"И знаеш ли, дяволе - ще кажа тогава
- няма какво от мене да вземеш,
защото изядох си вече душата.
Защо до мене ти не поседнеш?"
Ще шпорим коня тогава,
ех, каква забава.
Аз и дявола черен
над света ви смешен.
И знаеш ли, всичко това
случи се онзи ден.
И знаеш ли, всичко това
случва се всеки ден.
Защото светът неспособен е
да се побере в главата ми.
Защото от звън камбанен
не чух думите Му лично за мене.
А може би мъката ми към края е,
а може пък всяка секунда...
Но остави и... Наздраве!
Хайде, дяволе, че път ни чака.
© Аспарух Все права защищены