Очите
Погледни в очите,
очите на мечтите!
Очите на момиче,
което вечно плаче!
От радост и тъга,
тя вечно ще е така!
Очи, пълни със сълзи,
и с алени коси!
Тя щастие и болка е видяла,
но дали ги различава?
Защото тя си е такава,
все плаче от това, че се раздаде!
Раздава тя на всеки всичко,
а за нея никой нищо не дарява!
Вечно с празните ръце ще е това момиче,
защото до последен дъх тя ще дава, не ще да взима!
Гледай пълните очи със солените сълзи,
как стичат се и в езеро превръщат се!
Езерото на солта заради дълбоката рана
от любовта!
Любов несподелена...
Любов безкрайна...
Любов невъзможна...
Любов на мечтите, породена от сълзите!
© Радостина Такева Все права защищены