***
Какво направихте, чеда на Аспаруха
със дадения ви от Бога Райски кът –
превърнахте го в пустош и разруха
в която само бурени растат!
На моята България не прилича
да носи дрипи, гладна да скимти,
като захвърлено, бездомно куче,
да вие пред заключени врати!
© Ваня Иванова Все права защищены