24 нояб. 2012 г., 18:41

А аз защо сънувах лято... 

  Поэзия » Любовная
564 0 0

А аз защо сънувах лято...

 

Тази нощ сънувах лято...
Защо ли? Не мога да си обясня.
Знам само, че ми бе приятно
и виждах как наистина душата ми сия.


Из небитието си се носех плавно, леко -
бях някъде на планина!
Пътувах после нейде надалеко -
прекосих поля и не една река!


По тъмното на място архаично се отбих...
…потънах там във лоното на древността.
От извор стар вода отпих,
но бързах… бързах за изгрева на утринта.


И пак преход! Закъснявах, но успях на косъм!
Посрещнах раждането на деня!
Ръка държа! Не виждам само със кого съм,
но сигурен съм… сигурен съм - беше тя.


И после… стреснах се насън!
Събудих се с лице, от пот облято…
Погледнах! А то… есен късна е навън!
Хладно е! Мъгла! А аз защо сънувах лято…? 

Rygit 





© Ригит Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??