6 июл. 2023 г., 13:25

А бе, Гочка! 

  Поэзия » Юмористическая, Гражданская
211 0 0

А бе, Гочка, а бе Гочка!

Направи коремна плочка.

Стига лашкай ти на село

вино със мезе дебело!

 

Ръфай смело зеленчуци

с новите еврокютуци.

Малко те са си токсични,

но са на цени прилични.

 

Лапай  риба всеки ден,

от Крим, та чак до Антверпен.

Зарежи ги тез прасета,

дет' ни правят мухабета!

 

Що да агне ти ядеш?

Нашите са просто леш.

Я хапни си за награда

вносен морж, чак от Канада!

 

Ха я зарежи ракията,

а със нея и комшията.

Да, уискито не струва,

обаче всеки го купува.

 

Мисля майна да им тегля.

Кило мръвка ще претегля.

Ще го изплющя на скара.

Да хапна, мамата му стара!

 

Те, правилата европейски

уроци носят ни житейски:

Хапвай всичко мило, родно.

Тук все още е природно!

© Георги Янков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??