19 сент. 2009 г., 17:40

А обичта бе нежна, пеперудена... 

  Поэзия » Любовная
1190 0 36

музика: http://www.vbox7.com/play:853302df



Прощален гръм раздра небето -
заплакало бе с моите сълзи.
И капки по стъклата се изливаха,
оставяйки в прахта следи.

А обичта бе нежна, пеперудена,
преливаща в сърца като във цвят,
красива някога, финес излъчваща...
И  би крещяла тя на този свят,

че след дъга се смее слънцето,
капчуци пеят с звънък глас,
тъга повива нежно мислите,
потайно скрити, спящи в нас...

***

Но есенните лuсти  по дърветата
залепнаха във свойта самота -
без глътката на обич песенна,
без липсата по теб! От мен! 
... Сама!

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??