13 июл. 2023 г., 09:40

Абсолютен Идиот 

  Поэзия
194 1 1

АБСОЛЮТЕН ИДИОТ

 

... Господи, нима си тръгвам от добричкия ти свят? –

с всички под Луната кръгла дишам между Рай и Ад,

денем слънцето ме жули, сякаш стърже ме с ренде,

стадо властници – акули! – вечер моя сън краде,

и картинката е жалка! – и кълна се! – во Христе –

 

мен по цял ден ме будалкат Би-Ти-Ви – и Бе-Не-Те,

сутрин будя се с надежда, вечер плача – сам и слаб,

и по всичко си изглежда! – черен ще е моят хляб,

Дата. Подпис. Ваш Валерий! – абсолютен Идиот.

Боже, в следващите ери дай ми по-щастлив живот!

 

11 юлий 2023 г.

гр. Варна, 20, 55 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??