Имало едно време 1 малко момче,
живеело само,
няма значение къде.
Разправят, било лудо -
често изведнъж започвало да вика -
искало стихиите в битка да предизвика.
Казал им:
От вятъра по-бърз бил,
от океана по-дълбок.
Решило да предизвика,
дори самия Бог.
И естествено, стихиите го връхлетели:
Огънят му изпратил Ада,
Водата го заляла с потоп,
а над него се изсмяла Съдбата
с глас жесток:
"Ха, виж се, ти избра това,
ти сам реши да си кретен!"
А момчето отговорило:
" - Млъквай, Съдба,
Аз управлявам теб.
А не ти мен."
© Някой Все права защищены