23 мая 2006 г., 08:00

Айкидо 

  Поэзия
690 0 1
(За тези които не знаят, Айкидо е бойно изкуство чиято цел е да победи пез да причини смърт или сериозно физическо нараняване, това е и истинската победа в бойните изкуства.)

Дърво –
спокоино поклаща листа,
от вятър развяни, в страни.

Вятър изви.

Огън гори –
стремглаво напред
в атака се хвърли
със пламък и жар
дървото погълна без жал.

Дървото –
стана вода, и в миг
мина в страни,
живота свой да спаси.

Огън:
скала –
непоклатима.

Вятър изви нейде в страни,
подхвана скалата
и в буен танц я завихри.

Скалата преля във вода,
без да се чуди и мае
форма всяка прие.

Тогава вятърът огън разпали...

и вода и огън в хармония се слели.

© Димитър Попов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Всички бойни изкуства съчетават в себе си много стоиностни неща
    Въпросът обаче е дали се тренират бойните ИЗКУСТВА или те са оставени на
    заден план и върху тях се е нанесло нещо много по-слабо - бойния СПОРТ.

    Като цяло бойните изкуства според мен не се различават много едно от
    друго - поне далекоизточните би.
    Благодаря!
Предложения
: ??:??