ако излъжеш всяка самота
и изговориш всичките мълчания,
ако чуеш нотите на всяка тишина
и видиш светлото и в мрака,
ако познаеш и безмерната вина
или надскочиш всяка низост,
ако надмогнеш най-черната тъга
и закопнееш за човешка близост,
ако към себе си направиш крачка,
ако обикнеш и доброто във палача,
след теб и демон, и неверник
ще се покръстят...
и ще заплачат,
ще заплачат...
Жени Иванова
05. 01. 2017 г.
© Jasmin Все права защищены