18 янв. 2011 г., 20:07

Aко имаш две ризи 

  Поэзия » Другая
1288 1 26

Приказки, песни и притчици

за неподкастрени плитчици, 

интерперетирани 

от НеГримирана

 

Aко имаш две ризи

 

Щом имаш две ризи в душата си,

обшити с любов, страст и грижа,

не бързай да даваш едната си

на първия гол пред теб ближен!

 

Дори тя да пърха с маншетките

и хленчи за него капризно,

ти, сестро, не бързай! Виж клетника-

дали той готов е за риза?

 

Дали топло търси за тялото,

или рана днес да превърже,

а утре да хвърли вързалото

във първия мамещ го бързей?

 

Дали не е скрил от теб ризата,

с която във къщи замръква,

а твойта да иска за в избата,

потрябва ли кръпка и тръпка?

 

Дали няма с яд на бунището

да хвърли лъчистата ризка,

че веч не жадува за нищо той,

но друг да я има не иска?

 

Дали не е влюбен във голото

и щом види дреха-напада?

Омразата ходи по хората,

но ризите най-много страдат...

....................................................

Любови да имаш, достатъчно

не двама, а сто да обгрижиш,

не бързай да топлиш с едната си

случайния гол пред теб ближен!

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??