...или няколко стъпки към обезличаване
Ако искаш да бъдеш добър,
свий се в ъгъла долу, на пода.
Забрави, че от плът си и кръв
и очаквай добрата награда.
Преглътни всеки залък суров,
не изказвай на глас свойте мисли.
Направи си от сянката дом
и се скрий, ако фалш те притисне.
Най-добре е пътека стани,
да поникнат по тебе метличини,
а от стъпките, от които боли,
бели врани ще литнат усмихнати.
Ако искаш да не те обвинят
че жесток си, себичен, мъстителен,
направи от живота си мост,
окачи си въжето...
за "слизане".
п.п. Може би не само това е най-добрият начин да се обезличиш, но е нещо, което ще помогне ;)
За по-голяма яснота бих добавила
Ако искаш да бъдеш добър,
не прави коментари критични...
© Анета Все права защищены