8 июн. 2011 г., 20:47

Ако кралят е гол 

  Поэзия » Другая
1125 0 15

Приказки, песни и притчици

за неподкастрени плитчици,

интерпретирани

от НеГримирана


Ако кралят е гол

 

Ако кралят е гол

и пред теб е застанал,

ти не му сипвай сол

с шепи в живата рана.

 

Не крещи:„Ти си гол!“-

не си малко момиче.

Да приседне дай стол

и за трон не го питай.

 

Ако прашен е, блед,

или мокър до кости,

помисли от къде

тук дошъл е на гости.

 

Колко мили самин

яздил е или плувал

като влюбен делфин

и насън е целувал

 

още щом е избрал

и решил там отдавна,

че ще бъде твой крал

с теб-кралицата равна...

 

Ако също ти тук

си жадувала краля,

струва ли си напук

в притчи прашни да вярваш?

 

В път към нови земи

пречат дрехите стари.

Зрънце вяра вземи

и ...гушни се във краля!

 

Влюбен щом е, юнак,

кралство пак ще измисли.

Дето текло е, пак

ще тече, щом почистиш.

.........................................

 

Ако гол е и бос

краля-гледай очите!

Да си  крал е въпрос

на любов и на мисъл.

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??