АКО МОЖЕШЕ
Ако можеше очите да те виждат...,
ако можеше да има някакви звезди,
сърцето щеше ли сега да чувства,
щеше ли, ако можеше, кажи!?
Ако можеше отново да се върнеш,
ако можеше да дойдеш ти,
щеше ли така душата да е пуста
щеше ли, ако можеше, кажи?!
Ако можеше замалко да не помня,
ако можеше да те забравя, ти
щеше ли така да липсваш...
щеше ли, ако можеше, кажи?!
Ако можеше... Аз знам - не може!
Но само ако можеше... кажи...
Ако можеше ли...?! - щяха да изгреят
всичките изгаснали звезди!
© Росица Иванова Все права защищены