27 янв. 2006 г., 20:03

Ако някой ден... 

  Поэзия
900 0 6
Ожени се за мен,
след толкова
чакани нощи,
след толкова
сънища будни,
припряно да скръцне
вратата премръзнала,
да се изрони
мракът до дъно,
да изуеш
разкривени обуща,
уморени
от дългото лутане.
Ожени се за мен,
да се налееш
със слънце
като августов ден,
да засияе градината,
натежала
от цвят и от плод.
Ожени се за мен,
ако някой ден
те поискам.

© Галя Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??