5 дек. 2013 г., 21:37

Ако нявга получиш 

  Поэзия » Любовная
522 0 0

Ако нявга получиш

писмо най-любовно,

дали ще научиш

за мойто чувство гальовно?

През мастилото, питам се,

ще видиш ли мен -

как душата ми стапя се

пред твоя поглед студен?

Ще усетиш ли пулса през листа -

как в гърдите препуска,

и като няма те -

свива се и гърло не пуска?

Ще затрепериш ли, чудя се, цял,

от силата в думите мои,

ще станеш ли призрачно бял,

хапейки устните свои?

 

Но хич и не гадая

какво ще направиш с писмото - 

или ще го прибавиш към другите, зная,

или ще го изгориш

заедно с мене. 

Горкото.

© Мелан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??