В живота си ще трябва да оставиш
една любов, която да те топли,
една, която да те пари
и една, която ужас да напомня.
Онази, първата, ще идва кротко
да те погали и да се усмихне.
Не ще вини, че си стоварил болка
и просто си й казал : "Свиквай!".
От третата не чакай много.
Тя просто ще напомня стари грешки,
които ти допуснеш ли отново,
ще знаеш, че ще бъде тежко.
Но втората любов - ах, тя е вечна!
Но никога към нея не се връщай!
Защото е оставила "човешкото",
което, ако върнеш... ще изтъркаш!