17 июл. 2008 г., 11:33  

Ако те няма 

  Поэзия » Другая
1049 0 27

Ако те няма,
ще се преструвам, че те има.
На дясното око
ще нося макиаж на име "ян".
По битието си ще те дописвам -
щрихи от картина,
ще прерисувам буквите
в понятието "неживян".

Ако те няма -
ще те измислям, докато ме има.
Ще бъда просякът
на плочника пред всеки храм.
Ще те живея,
(и вместо тебе), моя половино...
И ще си вярвам до последно,
че човек не може сам.

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??