30 нояб. 2012 г., 06:46

Ако те няма 

  Поэзия » Любовная
665 0 11

Ако те няма в този свят,

какъв би бил светът за мене?

В един единствен бледен цвят –

живот под непосилно бреме.

 

Ако те няма... миг поне

да зърна твоя поглед светъл,

денят с препускащи коне

ще ме отмине, мимолетен.

 

Ако те няма в моя дом,

ще скитам в улиците нощем

и ще повтарям мълчешком

молитви – да съм нужен още.

 

Ако подхвърлиш, че жени

по-хубави навярно има,

ще кажа: „Ти я погледни

когато е до мен, щастлива!”

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??