Ти носиш в себе си покоя
и си творец на доброта
боиш се даже от пороя
като кротка прелестна сърна
От нищо сълзи във очите
блестят понякога нали
за болката на хората в душите
боледуваш винаги и ти
Не страдай чуждите неволи
прикрий сърцето си със шлем
като актъор във иронични роли
мечтай за утрешния ден
И давай всекиму частица
от извора на скромноста
като фея, приказна девица
дарявай всички с мъдроста
На една прекрасна жена с уважение-1993г.
© Гинка Любенова Косева Все права защищены