А К Т У А Л Н О
„Времето е в нас и
ние сме във времето.”
В.Левски
Словото на Левски свети
със безценните завети –
с турци, цигани, евреи
българинът да живее!
Да ги тачи и обича
точно както му прилича!
Но Апостолът не каза
с мъдростта си нито фраза,
(няма го дори във скоби),
на Европа да сме роби.
Ако днеска той погледне,
сигурна съм, ще посегне
и револвера ще грабне
властниците да нападне:
„Где сте пагубни водачи?
Кой ви иска, кой не раче?
Времето тече, не спира...
В него всеки се намира.
Где са моите завети,
словото ми как четете?
Опазете свободата
и върнете си децата!
Нямат място те в чужбина.
Тук е тяхната родина.
С моят дух и мойто слово
българинът е олово!
Ако някой го нападне
пръв във клопката ще падне!”
© Стойна Димова Все права защищены
ви коментари.Радвам ви се от сърце и ви желая нови творчески успехи
и ведро настроение!