Не чувствам нищо, не греша
гледам само кръглата луна.
Срещам хора, хиляди лица
но в душата ми настъпила е отново празнота.
Като боклук захвърлен на земята
стъпчила ме е яростно съдбата.
Сърцето ми ранено е от хорския укор
омръзна ми да бъда вечния актьор.
Застани на мое място -
погледни от моята страна,
никак не е лесно,
ако чувстваш се и ти така.
На сцената щом аз изляза
слагам маска на мига,
но ти с леден поглед ме пронизваш
и падам бавно в пропастта.
Но филма вече свърши
повярвай ми, че е така.
Тази роля вече няма да играя
без дори да се разкая.
© Теодора Делиева Все права защищены