23 апр. 2013 г., 07:36

Ала-бала 

  Поэзия » Гражданская
512 1 3

Ала-бала, ала-бала,

изборна се е задала.

За кого ли да гласувам? –

нито виждам, нито чувам.

Носи ни се черна слава:

таз разруха продължава

и последни сме в Европа –

бедност на вратата хлопа.

 

Ала-бала, ала-бала,

мутрите отново шават

гласовете да купуват,

че за бизнеса си струва.

Село с блокове просторни –

арендатори придворни.

Икономика цветуща –

внася връзки за обуща.

 

Ала-бала, Ала-бала,

пак Великден се задава.

Агнето в кошара блее,

а пък тъй му се живее.

Хвърляш чоп и... куче влачи! –

няма мръвка да закачиш.

Влезла в избори държава

майката ни разкатава!

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??