Не, не вярвам.
Знаеш ли,
той става във 5 и не пие
кафе.
Чака на гар
А -
студена.
Влиза в студено.
В студено заспива.
Вечерта ляга във
8.
Но не му се спи...
Става, пие ракия -
тъмни,
безсънни дни.
Буди се в 5
пак
и кара...
„Как така,
не му ли се спи?"
Той е ватман.
От онези в дрънкащите трамваи...
Не в 5К *,
а в дрънкащите,
рекламиращите хаос.
(Тук не търсим отпратка към „модерния" ватман...
Имам предвид „най-модерния".
Тук не е черно-бяло.
Затова е толкова грозно.)
Не, не вярвам!
Той става във 10,
пуши пура за час.
Прозява се.
Тъжно псува -
ще обсъжда закон.
Не, не вярвам, приятел...
Не искам!
Тъжната пушка нарамили те -
вярвали,
че ще се случи...
Качулки ги дебнели и
1002
приказки им
разказали.
Не вярвам на приказки
аз
за
Обама с вълшебната лампа.
Той става във 5
и не пие кафе...
Аладин в невълшебен трамвай.
Бел.Авт. 5К :
"Трамвай-стрела се движи вече из столицата. Жителите и гостите на София го видяха още в петък привечер, когато той профуча през "Графа" и "Витошка". Луксозната мотриса е направо като "Мерцедес" в сравнение със старите возила." Frognews.bg
© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены
заковаваш...Ясен...невероятен, истински поет!