4 дек. 2020 г., 00:43

Алчните с какво да изцерим 

  Поэзия
283 0 4

Как се пълни нощно шкафче с пачки?

Как се пълни с кюлчета злато́?

Методи си има „най-юнашки“,

дето знаят в бившето УБО!

 

Разработени от КГБ-то,

следвани от наш'те първенци –

генерали с тумбести шкембета,

украсени с лаврови венци.

 

Те, венците само за пред нас са,

иначе „системата“ върви.

Кой не знае пачките, че власт са?!

За деца все нямало пари!

 

Но приканват нас, да сме добрички,

всеки да даде от своя хляб.

Да събираме торби с парички,

че е пълен с болка този свят.

 

Ала ние виждаме ли всичко –

зорлем май се правим на слепци.

Гладните засищаме с корички –

алчните с какво да изцерим?!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви, Ина, Сари, Георги! Няма цяр за тая пуста алчност! Поздрави!
  • Алчността, нечовешкото отношение, се церят само с дряновица, омотана в бодлива тел!
    Поздравявам те
  • Няма изхранване, Дани - мишън импоoсибъл!
Предложения
: ??:??