18 июл. 2021 г., 20:09

Апостоле, пак ще се родиш 

  Поэзия
226 0 0

Апостоле, ти навярно пак ще се родиш,
ала времето на твоята душа
не е днес реалността.
Сега честта е просто дума,
а свободата различно се тълкува,
днес важна е точната сума,
а за Родината почти никой не тъгува.
Чули са и знаят всичките за тебе,
ала в душите дребни са
и тъжно е, че хич не им и дреме…
Апостоле, трудно е 
във времето ни да се преродиш,
но истината всъщност е,
че с паметта си и до днес
България крепиш!

 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??