2 янв. 2013 г., 23:06

Après la pluie, le beau temps 

  Поэзия » Другая
558 0 3
Après la pluie, le beau temps

Закапаха на леля Есен златните коси
и вятърът обръсна ги за ден, без жал да има.
Нощ свириха гърдите ѝ в комина-уж бронхит
бе само, но горката легна Есен, стана Зима.

На прага -без коса, без зъби, в белия кожух
седи сега и гледа тихия снежинков полет.
А в нея топъл глас шепти, за мъката ѝ глух:
„Люби и чакай!!!
Всяка Зима бременна е с Пролет.“

––––––––––––––––––––––––––––––
Après la pluie, le beau temps(фр.) -След дъжда идва хубаво време.

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??